Kundservice: 08-555 921 00  / E-post: hydraulik@wahlstrom.se

VI GER HYDRAULIKEN UNIKA FUNKTIONER OCH EGENSKAPER

Väderstad AB

Stig Wahlström Hydraulik har varit med och utvecklat det senaste tillskottet till Väderstads produktfamilj Spirit. ”Maskinen följer terrängen och säkerställer samtidigt en exakt fröplacering. Det blir ett jämt såresultat över hela fältet”, berättar Johan Söderberg på Väderstad.

Det var för snart två år sedan som samarbetet mellan Stig Wahlström Hydraulik och Väderstad inleddes, med en förstudie till en ny maskintyp inom Väderstads produktfamilj Spirit. Maskinens arbetsbredd skulle utvecklas och nya funktioner skulle tas fram, medan maskinen skulle ge samma säkra etableringsresultat som de större Spirit-modellerna.

Hög precision även vid högre hastigheter

Spirit R 300S, som maskinen heter, är en såmaskin med en imponerande fröplacering då den garanterar hög precision även vid högre hastigheter. Maskinen har tre meters arbetsbredd, vilket gör den till ett eftertraktat tillskott i den befintliga Spirit-familjen, som är framtagen specifikt för lättare jordar.

De utvecklade hydrauliska funktionerna gör att arbetsredskapens funktioner förbättrats, bland annat genom en bättre följsamhet.

”Maskinen följer terrängen och säkerställer samtidigt en exakt fröplacering. Det blir ett jämt såresultat över hela fältet. Maskinens funktioner och inställningar är dessutom hydrauliskt och elektriskt ställbara direkt från hytten, via det iPad-baserade styrsystemet E-Control”, berättar Johan Söderberg, som arbetar som designingenjör på Väderstad.

Framgångsrikt samarbete med Stig Wahlström Hydraulik

När Väderstad bestämde sig för att bredda sig på leverantörssidan och komplettera med nya tillverkare som skulle kunna erbjuda nya lösningar, föll valet på Stig Wahlström Hydraulik.

”Med Stig Wahlström Hydraulik fick vi ett lagom stort företag med produktion i Mellansverige, vilket var viktigt för oss. Vi får snabba svar, de är flexibla under utvecklingsarbetet och det blir ett bra arbetsflöde. Stig Wahlström Hydraulik har komponenter och konstruktionslösningar som passar oss och de är även kunniga inom områden som rör de komponenter vi använder. På Väderstad har vi en hög utvecklingstakt, med kort mellan beslut och handling. Stig Wahlström Hydraulik kan möta vårt arbetssätt, så samarbetet fungerar väldigt bra”, berättar Anders Nilsson som arbetar som designchef på Väderstad.

Just nu är Spirit R 300S på väg ut på marknaden. Därefter kommer det väl fungerande samarbetet med Stig Wahlström Hydraulik att fortsätta, då Väderstad har hydraulsystem på samtliga av deras maskintyper kommer det finnas fler komponenter att utveckla.

Väderstad-Gruppen är ledande inom jordbearbetning och sådd

Vad gäller kvalitet, design och effektivitet har Väderstads lantbruksmaskiner och metoder länge varit i fronten. Med en historia från 1962, då verksamheten startade vid Rune och Siw Starks gård belägen strax intill Väderstad, finns företaget idag representerat i 40 länder och har omkring 1100 medarbetare. Väderstad-Gruppen ägs av familjen Stark, med huvudkontor i Väderstad.

 

Foto: Väderstad AB