Kundservice: 08-555 921 00  / E-post: hydraulik@wahlstrom.se

VI GER HYDRAULIKEN UNIKA FUNKTIONER OCH EGENSKAPER

OXE Marine

Nyligen var Bo Malmström, säljare hos oss på Stig Wahlström Hydraulik, på kundbesök hos OXE Marine. Under besöket i Skälderviken i nordvästra Skåne provkörde han båtar där vårt block sitter i motorn, varav en 200 hk och en 300 hk.

OXE Marine grundades år 2012 och är verksamma inom marinsektorn. Under år 2016 lanserade bolaget OXE Diesel, världens första dieselmotor för utombordare i de högre effektnivåerna. Bolagets patenterade lösningar för kraftöverföring från motor till propeller, har lett till stor efterfrågan på dess unika motorer över hela världen. 

- Vi träffade OXE Marine redan år 2011 när vi ställde ut på mässan Elmia Subcontractor. De hade då en idé om att tillverka en dieseldriven utombordsmotor med rostfria detaljer. Efter mässan besökte jag dem i Ängelholm och presenterade oss på Stig Wahlström Hydraulik. Det ledde till att vi några månader senare började titta på mer ingående detaljer till blocket, berättar Bo.

"Ett samarbete som fungerar bra hela vägen"

OXE Diesel är mycket nöjda med resultatet.

- Vi är jättenöjda med Stig Wahlström Hydraulik. Vi gillar produkterna och det är ett samarbete som fungerar bra hela vägen. De är snabba på att återkoppla och visar ett sant engagemang och intresse av att lösa problem på ett bra sätt, berättar Anders Brändström, Senior Sourcing Category Manager på OXE Marine.

Även Bo tycker att det är ett samarbete som fungerar bra från båda håll:

 - Nästa steg är att vi ska leverera hydraulpumpen till deras motorer.

OXE Marine drivs av ambitionen att transformera utombordsmotorn för en mer hållbar och ekologiskt positiv havsmiljö. Med OXE Diesel har bolaget lyckats sätta nya standarder för hållbarhet, effektivitet och låga utsläpp för utombordsmotorer mellan 125 och 200 hk. I år, 2020, lanseras även en kraftfullare OXE Diesel-motor med 300 hk.