Kundservice: 08-555 921 00  / E-post: hydraulik@wahlstrom.se

VI GER HYDRAULIKEN UNIKA FUNKTIONER OCH EGENSKAPER

Stig Wahlström Hydraulik firar 10 år!

I år var det tio år sedan Stig Wahlström Hydraulik bildades. Det har varit expansiva år där bolaget blivit en självklar och stark aktör inom tillverkningsbranschen, alltid med starkt fokus på kvalitet och bästa tänkbara lösningar.

Även fast Stig Wahlström Hydraulik funnits i tio år, har bolaget en betydligt längre historia än så. Året var 1951 när stockholmaren Stig Wahlström grundade bolaget, som år 2010 skulle komma att bli de tre separata bolagen Stig Wahlström Hydraulik, - Elektronik respektive - Automatik. Grundaren Stig drevs av ambitionen att erbjuda svensk industri bästa tänkbara lösningar, ett fokus han höll fast vid ända fram till pensionen och som lever kvar än idag.


Grundaren Stig Wahlström.

- Under dessa tio år har vi gått från att vara det lilla garageföretaget, till att bli en stor ventiltillverkare i branschen med tydligt fokus på kvalitet och där våra målkunder kontinuerligt bekräftar att vårt erbjudande är attraktivt, säger Anders Berkevall, VD på Stig Wahlström Hydraulik, som arbetat inom bolaget sedan år 1988. 

År 2012 köpte Stig Wahlström Hydraulik underleverantören CEO Mekanik i Skövde och dubblerade då antal anställda inom bolaget. Tre år senare fortsatte expansionen i Skövde genom en ny byggnad som skulle bli företagets nya, större monteringshall. Förra året stod ytterligare en stor byggnad på plats, med nya produktionsmaskiner och en betydligt ökad kapacitet.

 

Anders Berkevall, VD Stig Wahlström Hydraulik.

- Något vi fokuserar på är att arbeta med rätt slags kunder, det vill säga de som har rätt volymer, som uppskattar vårt erbjudande och som ställer krav på det vi fokuserar på. Där har vi exempelvis Volvo Construction Equipment, Väderstad, OXE Marine, Unicarriers och Hiab, bland många andra. Eftersom vi inte har något standardprogram, utan utvecklar lösningar som är helt anpassade efter våra kunder, blir vi en väldigt bra matchning, säger Anders Berkevall.

Bolaget fortsatte expansionen även i år med en utbyggnad av monteringsenheten på 300 kvadratmeter, vilket möjliggjort ökad kapacitet och ännu högre grad av renhet.

- När vi såg ett ökat behov av lagerutrymme och pallplatser, bestämde vi att vi skulle bygga ut lokalen. I samband med detta passade vi också på att bygga ett separat rum till vår tvätt. Det gör att vi kan skapa ännu bättre förutsättningar för att hålla den goda renhet som vi har i våra ventilblock, berättar Jonas Ottosson, platschef på monteringen.

Under de senaste åren har även den interna organisationen utvecklats en hel del. På plats finns nu ett oerhört väl fungerande system för projekthanteringen i Caesar. Från att tidigare ha köpt ekonomi- och rapporteringsfunktioner, finns nu en egen ekonomiavdelning inom organisationen, samt en ledningsgrupp.

- Med en väl fungerade organisation på plats, är försäljning vårt tydliga fokus framåt och att fortsätta arbeta med våra målkunder. Bolaget är rustat för åtminstone fyra gånger den omsättning vi har idag, ett mål vi kommer att nå inom de kommande tio åren, säger Anders Berkevall.